Maximaliseer uw besparingen met een dynamisch stroomtarief!

Wilt u meer controle over uw energiekosten en rijdt u elektrisch? Dan is een dynamisch stroomtarief dé oplossing! Met dit innovatieve tarief past de prijs zich aan op basis van vraag en aanbod, zo kan U profiteren van lagere tarieven tijdens daluren.

Waarom kiezen voor dynamisch stroomtarief?

  1. Flexibele kosten: Betaal minder voor elektriciteit wanneer de vraag laag is, zoals ’s nachts of tijdens zonnige dagen.
  2. Slimme besparingen: Gebruik onze slimme Fronius laadpaal in combinatie met een Fronius omvormer om jouw energiekosten te verlagen
  3. Duurzaam: Verlaag uw ecologische voetafdruk door te verbruiken wanneer er meer duurzame energie beschikbaar is.
  4. Inzicht in energieverbruik: Real-time inzicht in energieprijzen helpt u bewuste keuzes te maken.

Met een dynamisch stroomtarief bespaart U niet alleen op uw energiekosten, maar draagt U ook bij aan een duurzamere toekomst. Profiteer vandaag nog!

Hoe werkt de Fronius laadpaal?

Elke dag om 15u worden de dynamische stroomtarieven voor de volgende dag gepubliceerd. Deze Belpex day-ahead price wordt automatisch door jouw Fronius laadpaal verwerkt en de auto wordt opgeladen van zodra de stroomprijs laag staat of van zodra er meer dan 1,4kW zonne-energie beschikbaar is.

wattpilot Fronius

In ons voorbeeld van 10/08/24 is te zien dat de stroomprijs vanaf 10u onder 0c€ duikt. De lader start dan automatisch de laadsessie aan 20A monofase of 4,6kW. We laden niet aan vol vermogen omdat dit het capaciteitstarief teveel zou opdrijven.

Achteraf kan het verbruik ook bij de energieleverancier worden gecontroleerd. In deze case maken we gebruik van het dynamische tarief van Boltenergie.be.